Vegan scrambled eggs without soy

Einfach
16.12.2024
Veganes Rührei ohne Soja
  • Breakfast
  • Main course
  • Vegan
Veganes Rührei ohne Soja
  • Breakfast
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  • Vegan

Rührei zum Frühstück ist einfach lecker. Doch welche vegane Alternative gibt es für diese Eierspeise? Wir haben die Lösung: Veganes Rührei mit Kichererbsenmehl. Mit nur wenigen Zutaten kannst Du ein gesundes und nahrhaftes Frühstück zaubern, das sich übrigens auch super für Deine Saftkur Vor- oder Nachbereitung eignet. Welche Zutaten Du dafür benötigst und wie Du es ganz einfach selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi.

Zutaten

2 Portionen
  • 75 g
    Chickpea flour
  • 0.25 TL
    Kala-Namak
  • 0.25 TL
    Turmeric
  • 225 ml
    Water
  • 2 TL
    Olive oils
  • Salt & pepper
  • Chives

Benötigte Küchenutensilien

Bowl
Stirrer
spatula
Pan

Zubereitung

  • 1

    Put the chickpea flour, kala namak salt, turmeric and water in a bowl and mix the ingredients together until there are no more lumps.

  • 2

    Pour some oil into a pan, then add the chickpea flour mixture and turn the heat down to the lowest setting. Add a little oil to the mixture.

  • 3

    After approx. 1 minute, start to carefully push the thickened mixture into the center of the pan with a spatula so that you can reach the liquid mixture at the bottom of the pan.

  • 4

    Work slowly but steadily to give your vegan scrambled eggs the right consistency.

  • 5

    After about 5 minutes, put a lid on the pan and leave the chickpea flour underneath to cook for another 5 minutes. You can turn off the heat at this point.

  • 6

    Season with salt and pepper and garnish with chives. Enjoy your meal!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
293 kcal
Kohlenhydrate
44 g
Fett
4,6 g
Protein
14,5 g

Rezeptempfehlungen

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