Low Sugar Chocolate Chocolates

25 Minuten
Mittel
16.12.2024
Low Sugar Schoko Pralinen
  • Snack
  • Low Sugar
Low Sugar Schoko Pralinen
  • Snack
  • Low Sugar

Du hast mal wieder richtig Lust auf was süßes oder bist noch auf der Suche nach einem passenden Geschenk? Mit diesen leckeren Low Sugar Schoko Pralinen kannst Du nichts falsch machen. Die Süßkartoffel sorgt für eine natürliche Süße und eine saftige Textur, während der Kakao und die Zartbitterschokolade für den intensiven Schokoladengeschmack sorgen.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Sweet potatoes
  • 2 TBSP.
    Cocoa
  • 2 TBSP.
    Agave syrup
  • 100 g
    Dark chocolate
  • Cocoa

Benötigte Küchenutensilien

Knife
Pot
Spoon
Plate

Zubereitung

Preparation: 5 min.
Preparation: 20 min.
Total time: 25 min.
  • 1

    Peel the sweet potato, cut it into pieces and boil it in a pan of water until soft. Now you can leave the potato to cool and mash it into a puree

  • 2

    Then place the sweet potato puree in a bowl and add the cocoa, agave syrup and melted dark chocolate. Mix everything well until you have a homogeneous mixture

  • 3

    Now use your hands to form small balls from the sweet potato and chocolate mixture and roll them in cocoa so that they are evenly covered with it 

  • 4

    Place the cocoa-rolled praline balls on a plate or baking mat and leave to cool and set in the fridge for at least 1 hour

  • 5

    Once the praline balls have set, carefully remove them from the baking mat and store in an airtight container in the fridge

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
287,3kcal
Kohlenhydrate
36,5 g
Fett
12,5 g
Protein
4,4

Rezeptempfehlungen

Back to blog