Vegan vegetable paella

Mittel
16.12.2024
Vegane Gemüse-Paella
  • Main course
  • Vegan
Vegane Gemüse-Paella
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  • Vegan

Ein bisschen Spanien in der eigenen Küche. Mit diesem leckeren Paella Rezept kein Problem. Mit nur wenig Aufwand kannst Du diese vegane Gemüse-Paella selbst zubereiten und das Nationalgericht Valencias zu Dir nach Hause holen. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du das Gericht selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Im Rezeptvideo zeigt unser Koch Michi Dir die Zubereitung.

Zutaten

2 Portionen
  • 3 EL
    Olive oils
  • 1
    Onions
  • 3 pc
    Garlic cloves
  • 1 Bar
    Leek
  • 1
    Peppers
  • 1
    Peppers
  • 200 g
    Paella rice
  • 480 ml
    LiveFresh Vegetable broths
  • 2 pc
    Tomatoes
  • 200 g
    Tofu
  • 150 g
    Peas
  • 1 Glass
    Artichoke hearts
  • 10
    Kalamata olives
  • 1.5 TSP
    Turmeric
  • Saffron powder
  • 2 TBSP.
    Tamari sauce* or soy sauce
  • 1 waistband
    Parsley
  • Organic lemons

Benötigte Küchenutensilien

Chopping board
Knife
Pan
Spoon

Zubereitung

  • 1

    First peel the onion and garlic and cut both into small cubes

  • 2

    Then heat 1-2 tablespoons of oil in a pan and fry the onions and garlic in it

  • 3

    Meanwhile, cut the leek into rings and the bell pepper into cubes. Then add both to the pan with the rice and sauté for 2-3 minutes

  • 4

    Then add the saffron, 1 teaspoon of turmeric and paprika powder and deglaze with the vegetable stock

  • 5

    Now add the rest of the vegetable stock and the tomatoes, cover the pan with a lid and leave the contents of the pan to simmer for approx. 20 minutes until the rice absorbs the liquid 

  • 6

    Meanwhile, press the tofu dry, cut into small cubes and fry in oil until golden brown on both sides

  • 7

    Season with 1/2 teaspoon of turmeric and deglaze with the tamari sauce

  • 8

    Mix the tofu, peas, artichoke hearts and olives into the paella and leave to infuse for a few minutes

  • 9

    Top with lemon, parsley and sesame seeds

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
369.4 kcal
Kohlenhydrate
60,5 g
Fett
6,7 g
Protein
12,3 g

Rezeptempfehlungen

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