Vegan Baked Oats

Einfach
16.12.2024
Vegane Baked Oats
  • Breakfast
  • Light meal
  • Vegan
Vegane Baked Oats
  • Breakfast
  • Light meal
  • Vegan

Keine Lust mehr auf Müsli und Brot zum Frühstück? Diese veganen Baked Oats sind die perfekte und gesunde Alternative. Mit viel frischem Obst sind sie super lecker und dazu auch nahrhaft. Die Baked Oats eigenen sich außerdem perfekt, um sie als Meal Prep für den nächsten Tag vorzubereiten. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du diese Mahlzeit zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi findest Du ganz unten im Beitrag. 

Zutaten

2 Portionen
  • 240 g
    Oat flakes
  • 820 ml
    Plant-based milk
  • 3 pc
    Bananas
  • 3 EL
    Peanut butter
  • 3 TL
    Baking powder
  • 1 TBSP.
    Cocoa powder
  • 1 TSP
    Salts
  • Raspberries
  • Blackberries
  • Strawberries

Benötigte Küchenutensilien

Blender
Bowl
Spoon
Casserole dish
Oven

Zubereitung

  • 1

    Put the rolled oats, plant-based milk, bananas, baking powder and salt in a blender and mix everything into a thick paste

  • 2

    Mix about half of the dough with cocoa

  • 3

    First pour the light and then the dark batter into an ovenproof dish/bowl 

  • 4

    Place small portions of peanut butter in different places on the dough and gently press them in so that they disappear into the dough

  • 5

    Toppe with various fruits

  • 6

    Bake the oats in the oven at 180°C for approx. 20 - 30 minutes

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
307 kcal
Kohlenhydrate
40,8 g
Fett
8,2 g
Protein
11,7 g

Rezeptempfehlungen

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