Vegan cevapcici grill sausages

Einfach
16.12.2024
Vegane Cevapcici Grillwürstchen
  • Main course
  • Vegan
Vegane Cevapcici Grillwürstchen
  • Main course
  • Vegan

Inzwischen gibt es viele vegane Sorten an Grillwürstchen zu kaufen. Tatsächlich werden aber die meisten Varianten aus Soja hergestellt, das viele Menschen  nicht so gut vertragen. Wir haben deshalb ein einfaches Grundrezept für vegane Cevapcici Grillwürstchen aus Seitan für Dich erstellt. Du kannst das Grundrezept ganz nach Belieben würzen und auch für andere Rezepte weiterverwenden. Gerade nach einer Saftkur solltest Du die ersten Tage auf schwer verdauliche Lebensmittel, wie z.B. Fleisch, verzichten. Wenn Du trotzdem Lust auf leckere Grillwürstchen hast, sind unsere veganen Cevapcici Grillwürstcheneine perfekte Alternative.

Zutaten

2 Portionen
  • 250 g
    Seitanfix
  • 3 TL
    Garlic powder
  • 4 teaspoon
    Paprika powder
  • 2 TBSP.
    Yeast flakes
  • 2 TL
    Onion powder
  • 1 TSP
    Salts
  • 0.5 TL
    Pepper
  • 4 TBSP.
    Olive oils
  • 3 EL
    Soy sauces
  • 4 TBSP.
    Tomato paste
  • 250 ml
    Water

Benötigte Küchenutensilien

Bowl
Spoon
Aluminum foil
Baking tray
Oven
Pan

Zubereitung

  • 1

    First mix all the dry ingredients in a bowl: Seitanfix, garlic powder, onion powder, paprika powder, yeast flakes, paprika powder, salt and pepper

  • 2

    Then mix all the wet ingredients in another bowl: mustard, olive oil, soy sauce, tomato puree and water

  • 3

    Now mix all the ingredients and knead well with your hands

  • 4

    Now form sausages with your hands and wrap them in aluminum foil like small sweets

  • 5

    Spread the sausage sweets on a baking tray and place in the oven for 40 minutes at 180°C fan oven

  • 6

    The vegan cevapcici grill sausages are now ready to be used again. You can now grill them or fry them in a pan, bon appétit!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
511 kcal
Kohlenhydrate
57 g
Fett
17 g
Protein
26 g

Rezeptempfehlungen

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