Crispy tofu with black sesame seeds and tahini-sesame-peanut sauce

30 Minuten
Mittel
17.12.2024
Knuspriger Tofu mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße
  • Main course
  • Vegan
Knuspriger Tofu mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße
  • Main course
  • Vegan

Inspiriert von der asiatischen Küche, präsentieren wir Dir heute unser leckeres Tofu Rezept. Mit schwarzem Sesam und Tahini-Sesam-Erdnuss Soße verfeinert, verwandelst Du den langweiligen Sojablock in nur kürzester Zeit in ein knusprig leckeres Tofu Gericht. 

Zutaten

2 Portionen
  • 400 g
    Rice
  • 1
    Broccoli
  • 1 TBSP.
    Sesame seeds
  • Sesame seeds
  • 1 TBSP.
    Peanut butter
  • 3 EL
    Tahini (sesame butter)
  • 1 TBSP.
    Soy sauces
  • 5 TBSP.
    Water
  • 1 TBSP.
    Agave syrup
  • 1
    Garlic cloves
  • 1 piece
    Ginger
  • 0.5
    Lemons
  • Spring onions
  • Peanuts

Benötigte Küchenutensilien

Cooking pot
Bowl
Sieve
Knife
Chopping board
Pan
Spoon

Zubereitung

Preparation: 10 min.
Preparation: 20 min.
Total time: 30 min.
  • 1

    The first step is to cook the rice according to the packet instructions

  • 2

    Wash the broccoli, cut into small pieces and cook for approx. 2-3 minutes, rinse the broccoli and set aside

  • 3

    Then cut the prepared tofu into cubes, coat in the sesame and breadcrumbs mixture and fry in a hot pan until golden brown

  • 4

    Meanwhile, mix together all the ingredients for the tahini-peanut sauce

  • 5

    Finally, place the rice in a bowl or deep plate, add the broccoli and sesame tofu and top with the sauce, peanuts and a fresh lemon

  • 6

    Enjoy your meal!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
658 kcal
Kohlenhydrate
72 g
Fett
19,2 g
Protein
23,7 g

Rezeptvideo

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