Vegan celery schnitzel

Mittel
17.12.2024
Veganes Sellerie Schnitzel
  • Main course
  • Vegan
Veganes Sellerie Schnitzel
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  • Vegan

Dieses super leckere vegane Sellerie Schnitzel ist die perfekte Alternative für alle, die gerne auf Fleisch verzichten möchten. Die krosse Panade macht dasSchnitzelunwiderstehlich lecker und steht Omas Schnitzel in nichts nach. Welche Zutaten Du brauchst und in welchen Schritten Du das Schnitzel ganz einfach zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Celery root (approx. 600g)
  • 160 ml
    Soy milk
  • 2 TBSP.
    Mustard
  • 5 TBSP.
    Chickpea flour
  • Salts
  • 0.5 TL
    Kala-Namak
  • 0.5 TL
    Pepper
  • 1 pinch
    Turmeric
  • 150 g
    Breadcrumbs
  • 1 TSP
    Paprika powder
  • Oils
  • Butter

Benötigte Küchenutensilien

Chopping board
Knife
Cooking pot
Pan
Spoon

Zubereitung

  • 1

    Peel the celery root and cut into slices about 1 to 1.5 cm thick

  • 2

    Place the slices in a pan, cover with salted water and leave to cook for 5 minutes

  • 3

    Then pour off the water, drain the celeriac slices and leave to cool slightly

  • 4

    In the meantime, put the flour in a deep plate

  • 5

    In another deep dish, mix the soy milk with the mustard, chickpea flour, 1 teaspoon of salt, kala namak, pepper and turmeric

  • 6

    Mix the breadcrumbs and paprika powder in another plate

  • 7

    Coat each celery slice with flour first, then dip it in the soy milk and chickpea flour mixture and then roll it in breadcrumbs

  • 8

    Heat the oil in a pan and add a knob of vegan butter

  • 9

    Then fry the celeriac escalopes on both sides in the pan until golden brown

  • 10

    Serve the schnitzel with a side dish of your choice and enjoy!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
149 kcal
Kohlenhydrate
28 g
Fett
1,8 g
Protein
5,5 g

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